Drapole z Florydy - Harriet i ...
Re: Drapole z Florydy - Harriet i ...
Fota rodzinna - Mama z dziećmi ")
Zdjęcie zrobione z poziomu zero przez "wskrsnwings" - wiernego dokumentalistę gniazda.
Zdjęcie zrobione z poziomu zero przez "wskrsnwings" - wiernego dokumentalistę gniazda.
Klikając w KOLOROWY TEKST otworzysz ► FILM w witrynie youtube! Dobrej zabawy Aby obejrzeć zdjęcie w większym formacie otwórz je w nowej karcie
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Wczorajszy dzień był kolejną lekcją życia dla Edytki.
Została nakarmiona ok. 11,00. Potem dwa razy jadł tylko Edzio. Mała reaguje na zapowiedź ataku pozycją poddańcza, dzięki temu nie obrywa.
Edytka, mimo b. młodego wieku próbuje samodzielnie wybrać resztki rybki. Z powodzeniem
Mała wyciąga właściwe wnioski z sytuacji w gnieździe i wyrośnie na sprytnego i walecznego bielika
Została nakarmiona ok. 11,00. Potem dwa razy jadł tylko Edzio. Mała reaguje na zapowiedź ataku pozycją poddańcza, dzięki temu nie obrywa.
Edytka, mimo b. młodego wieku próbuje samodzielnie wybrać resztki rybki. Z powodzeniem
Mała wyciąga właściwe wnioski z sytuacji w gnieździe i wyrośnie na sprytnego i walecznego bielika
Klikając w KOLOROWY TEKST otworzysz ► FILM w witrynie youtube! Dobrej zabawy Aby obejrzeć zdjęcie w większym formacie otwórz je w nowej karcie
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Dzisiejszy, mały przegląd
Kuperek Edzia porasta piórkami Coś niezwykłego - 3 tygodniowa Edytka próbuje samodzielnego jedzenia, z powodzeniem
Kuperek Edzia porasta piórkami Coś niezwykłego - 3 tygodniowa Edytka próbuje samodzielnego jedzenia, z powodzeniem
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Oba maluchy nakarmione. Nie mogłam się powstrzymać Musze pokazać te foty Autor UrDogNu
Śliczna, dzielna panienka - Edytka
Śliczna, dzielna panienka - Edytka
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Nie wytrzymałam i zajrzałam na stronę. Jestem w szoku,bo oba jadły dzisiaj tyle samo razy.W tek chwili właśnie rodzic zaczął podawać rybę,a że bliżej była Edytka to dostała pierwsza.Niestety po dwóch,czy trzech kąskach dostała dziobem i skończył się obiadek.Ale na szczęście zapanowała zgoda i oboje jedzą na zmianę.Może już ten czas największej agresji przemija? Oby tak było.
Edzio i Edytka rosną w szybkim tempie. Rosną im nowe piórka i pojawiły się małe ogony. Zaczynają machać rosnącymi skrzydłami stając na nogach , jak dorosłe bieliki. Mają obecnie ok. 30 cm wzrostu mogą zaglądać przez koronę gniazda
Taką fotkę można strzelić tylko za pomocą doskonałego sprzętu i z łączki pod gniazdem ( Autor Ian Murray )
Taką fotkę można strzelić tylko za pomocą doskonałego sprzętu i z łączki pod gniazdem ( Autor Ian Murray )
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Edzio dostał śniadanie, Edytka obsłużyła się sama Niespełna 4-tygodniowa panienka zachowuje się
jak 5-6 tygodniowy pisklak. Brawo Mała !
jak 5-6 tygodniowy pisklak. Brawo Mała !
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Portret rodzinny "Henia i Edytka" ( autor Desiree Deliz ) z dedykacją dla wielkiej fanki maluszki - San
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Edytka to ma fanów na całym świecie. Na Drapole wchodzę z obawą czy malutka jest cała i zdrowa. Gniazdo online omijam z daleka
A w jednym z amerykańskich gniazd są trzy jaja.
Grażyno W temacie "Ptasie ciekawostki" jest link do gniazda bielików, gdzie są trzy jaja i trzy (!!!) dorosłe ptaki- dwóch panów i pani Zapraszam
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Faktycznie interesujące,ale to nie jest to gniazdo w którym ja widziałam 3 jaja.Zawsze widzę jednego wysiadującego ptaka, ale być może i tam ojców było więcej.
Ja napisałam w kontekście,że najmłodszy może dostawać od dwóch starszych.W zeszłym roku wykluły się także trzy pisklęta,ale nie wiem czy wszystkie przeżyły.
Nie chcę mieszać .Zajmujmy się naszymi maluchami.
Ja napisałam w kontekście,że najmłodszy może dostawać od dwóch starszych.W zeszłym roku wykluły się także trzy pisklęta,ale nie wiem czy wszystkie przeżyły.
Nie chcę mieszać .Zajmujmy się naszymi maluchami.
Tylko jeden dzień różnicy ,a widać dużą różnicę i we wzroście i w upierzeniu.
Niestety nie wyglądało to tak wspaniale."Maleńki " Edzio nie dopuścił młodej do stołu, co widać na ostatnim zdjęciu i sam wsunął niemal dwie ryby.Małej udało się połknąć wielkiego "gnata" i kawał skóry,którą wcześniej starszak nie był zainteresowany.Wole miał już takie wypchane,że nie mógł Edzi dosięgnąć dziobem,a więc wypychał małą tym brzuchem,jak kukułka na sam skraj gniazda.Bałam się,że wypadnie.Potem udało się nakarmić Edzię,bo rodzic stanął między nimi.
Niestety duży je samo mięsko,a ona dużo resztek. Mam nadzieję,że po tych gnatach będzie miała chociaż twardy dziób i odda starszemu.
Niestety duży je samo mięsko,a ona dużo resztek. Mam nadzieję,że po tych gnatach będzie miała chociaż twardy dziób i odda starszemu.
A widzieliście jaka ilość robactwa chodzi po tych rybach? Na pewno wartościowe białko dla Edzia i Edzi..
Edytka zaraz wypadnie z gniazda. Nie umiem wstawiać screena.
Nie miałam dzisiaj możliwości popatrzenia na maluchy, zostawiam filmik UrDogNu
https://www.youtube.com/watch?v=ddlUgbs ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=ddlUgbs ... e=youtu.be
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Co do wielkości młodzieży, to wszystko zależy od kąta "spojrzenia" kamerki Nie ma takiej wielkiej różnicy
Ciekawskie :
Ciekawskie :
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
To ja Wasza "zabiedzona" Edytka Macham i jem. Jem i macham
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy