Re: Tychy 2015 r.
Wielki dzień u Tyszków
9,40 Teo - wiek 69 dni - poooleciał
11,00 Ted - wiek 67 dni- pooooleciał
11,23 Tysia - wiek 65 dni - poooleciała Dzięki Joannie wiemy gdzie są
Tutaj, 100 m od gniazda Henry pilnie obserwował "swoje" boćki
Podesłał nam kilka fotek opatrzonych wspólnym tytułem " Poszły konie po betonie !"
9,40 Teo - wiek 69 dni - poooleciał
11,00 Ted - wiek 67 dni- pooooleciał
11,23 Tysia - wiek 65 dni - poooleciała Dzięki Joannie wiemy gdzie są
Tutaj, 100 m od gniazda Henry pilnie obserwował "swoje" boćki
Podesłał nam kilka fotek opatrzonych wspólnym tytułem " Poszły konie po betonie !"
Klikając w KOLOROWY TEKST otworzysz ► FILM w witrynie youtube! Dobrej zabawy Aby obejrzeć zdjęcie w większym formacie otwórz je w nowej karcie
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Wyjaśniła się sprawa biżuterii, a raczej jej braku u Tysi. Otóż Pan Wiesław zaobrączkował tylko starsze ( większe) maluchy. Tyśka miała zbyt chudziutkie nóżki i Pan Wiesław obawiał się, że obrączka przeleci przez piętę.
Dzięki temu dziewczyna nam się w gnieździe wyróżnia
Dzięki temu dziewczyna nam się w gnieździe wyróżnia
Klikając w KOLOROWY TEKST otworzysz ► FILM w witrynie youtube! Dobrej zabawy Aby obejrzeć zdjęcie w większym formacie otwórz je w nowej karcie
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
24 sierpnia
Młode jeszcze są dokarmiane przez rodziców, ale coraz rzadziej.
Muszą same nauczyć się zdobywania pożywienia. Zdarza się, że rodzice nie pozwalają im lądować.
Wszystko dla ich dobra
Teo, Ted i Tysia dużo przebywają poza gniazdem, ale jak wracają, to razem Jeszcze kilka dni i zostanie nam tylko "kura" pod gniazdem
Młode jeszcze są dokarmiane przez rodziców, ale coraz rzadziej.
Muszą same nauczyć się zdobywania pożywienia. Zdarza się, że rodzice nie pozwalają im lądować.
Wszystko dla ich dobra
Teo, Ted i Tysia dużo przebywają poza gniazdem, ale jak wracają, to razem Jeszcze kilka dni i zostanie nam tylko "kura" pod gniazdem
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
To wygląda jak pożegnanie
Screeny Zuzy
Czyżby "niepolityczna" blojda w dołek to takie buzi, buzi przed podróżą ?
Zaproszenie do lądowania ? A może wręcz przeciwnie
Screeny TO JA
Próba przekonania Teda do wycieczki życia ?
A Tedek poszedł w zaparte Czeka w gnieździe na katering, a Tyszek czeka na lampie, żeby młody poleciał
Screen KaśkiB.
Screeny Zuzy
Czyżby "niepolityczna" blojda w dołek to takie buzi, buzi przed podróżą ?
Zaproszenie do lądowania ? A może wręcz przeciwnie
Screeny TO JA
Próba przekonania Teda do wycieczki życia ?
A Tedek poszedł w zaparte Czeka w gnieździe na katering, a Tyszek czeka na lampie, żeby młody poleciał
Screen KaśkiB.
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Krótkie, pożegnalne wizyty i ...
kończymy sezon
Wysokich lotów !
kończymy sezon
Wysokich lotów !
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Sezon 2017
Jest bociek ! Tyszek czy przelotnik ???
Fotkę zrobił Henry
Jest bociek ! Tyszek czy przelotnik ???
Fotkę zrobił Henry
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Spektakl czas zacząć
Dziękujemy głównemu reżyserowi - HENRY-emu
Państwo Tyszkowie w pełnej krasie To teraz liczenie ... cztery ? pięć ??? sześć ??? !!!
Dziękujemy głównemu reżyserowi - HENRY-emu
Państwo Tyszkowie w pełnej krasie To teraz liczenie ... cztery ? pięć ??? sześć ??? !!!
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Tyszek ma na prawej nodze uwiązany sznurek
Miejmy nadzieję, że to "dziadostwo" samo się odplącze i Tyszek go zgubi, byle nie w gnieździe !
Sześciopak i odstraszanie I normalne obowiązki ( mimo wielkiej niedogodności w postaci oplotu )
Podciągnął nogę , sznurek wisi w kształcie odwróconej litery VMiejmy nadzieję, że to "dziadostwo" samo się odplącze i Tyszek go zgubi, byle nie w gnieździe !
Sześciopak i odstraszanie I normalne obowiązki ( mimo wielkiej niedogodności w postaci oplotu )
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Niestety sznurek coraz ciaśniej spętał Tyszka Niewiele możemy zrobić
Trzymajmy kciuki, żeby sam się uwolnił !
Prawie cały dzień Tyszek dzisiaj inkubował. Co wstał, to starał się pozbyć sznurka, niestety bezskutecznie
Sznurek przeszkadzał mu w przewracaniu jajek, niezdarnie się poruszał po gnieździe
Trzymajmy kciuki, żeby sam się uwolnił !
Prawie cały dzień Tyszek dzisiaj inkubował. Co wstał, to starał się pozbyć sznurka, niestety bezskutecznie
Sznurek przeszkadzał mu w przewracaniu jajek, niezdarnie się poruszał po gnieździe
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Re: Re: Tychy 2015 r.
Kiedy Tyszątka się wyklują ? Nie wiadomo Bo nie wiemy kiedy Tyszka wydusiła z siebie te piłeczki
Sześciopak - fotka TO JA
Sześciopak - fotka TO JA
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Dzisiaj gniazdo z zupełnie innej perspektywy Nasza koleżanka Ola była z wizytą u Tyszków
Dokumentacją owej wizyty są cudnej urody fotki Dziękujmy
Dokumentacją owej wizyty są cudnej urody fotki Dziękujmy
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Sześciopak jeszcze nietknięty.
Z nogą Tyszka raczej gorzej
Przy poruszaniu pomaga sobie skrzydłami.
Próbowałam zrobić zbliżenie. Noga nie wygląda na przebarwioną, a to dobry znak. Nad palcami jest sznurek,
ale Tyszek ewidentnie cierpi na staw piętowy.
Z nogą Tyszka raczej gorzej
Przy poruszaniu pomaga sobie skrzydłami.
Próbowałam zrobić zbliżenie. Noga nie wygląda na przebarwioną, a to dobry znak. Nad palcami jest sznurek,
ale Tyszek ewidentnie cierpi na staw piętowy.
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Otwieramy porodówkę
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Hura, hura, hura !!!
Mamy dwie kiwajace się główki
Mamy dwie kiwajace się główki
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Rano trójeczka i spora dziura w jaju Skakałabym z radości, gdyby nie kontuzja Tyszka.
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Z bardzo umiarkowaną, lecz jednak radością, obwieszczam- Tyszki mają czwórkę dzieciaków
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Po kilku dniach przerwy wrócił podgląd. Dziękujemy
W międzyczasie rodzice widać,zrobili "porządki".
Nie ma jaj-zbuków i nie ma maluszka
Zostały podpasione 3 pulardy
W międzyczasie rodzice widać,zrobili "porządki".
Nie ma jaj-zbuków i nie ma maluszka
Zostały podpasione 3 pulardy
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Nie chcę siać defetyzmu, nie chcę prowokować histerii na czatach i forach ale …
Po konsultacjach z kilkoma specjalistami, niestety nie mam dobrych wieści o Tyszku. Ma zaciśnięty sznurek powyżej palców lewej nogi i palce te powoli obumierają. Bociek przystosował się do tej sytuacji, nauczył się startować z jednej nogi ( co teoretycznie jest prawie niemożliwe). Przynosi pożywienie małym. Jednak w pewnym momencie, oby jak najpóźniej, ból nogi zdominuje jego życie. To może być ostatni sezon tego boćka. Jeżeli nawet przetrwa do czasu odlotów, to albo nie poleci albo padnie w trasie. Jedyne co możemy, to trzymać kciuki, żeby udało się tej parze odchować lęg.
Złapanie latającego boćka bez użycia specjalistycznej sieci i wytrawnego fachowca, jest prawie w 100 % niemożliwe. Wykorzystanie sieci to operacja złożona logistycznie i bardzo kosztowna. I nawet , teoretycznie, gdyby się udała, to gwarancja, że bociek wróci do pełnej sprawności jest nikła, a nawet żadna.
To smutna ale realistyczna wizja. Kibicujmy Tyszkowi, żeby ten sezon zaowocował w silne i zdrowe, młode pokolenie tyskich boćków.
I ... może zdarzy się cud ???
Po konsultacjach z kilkoma specjalistami, niestety nie mam dobrych wieści o Tyszku. Ma zaciśnięty sznurek powyżej palców lewej nogi i palce te powoli obumierają. Bociek przystosował się do tej sytuacji, nauczył się startować z jednej nogi ( co teoretycznie jest prawie niemożliwe). Przynosi pożywienie małym. Jednak w pewnym momencie, oby jak najpóźniej, ból nogi zdominuje jego życie. To może być ostatni sezon tego boćka. Jeżeli nawet przetrwa do czasu odlotów, to albo nie poleci albo padnie w trasie. Jedyne co możemy, to trzymać kciuki, żeby udało się tej parze odchować lęg.
Złapanie latającego boćka bez użycia specjalistycznej sieci i wytrawnego fachowca, jest prawie w 100 % niemożliwe. Wykorzystanie sieci to operacja złożona logistycznie i bardzo kosztowna. I nawet , teoretycznie, gdyby się udała, to gwarancja, że bociek wróci do pełnej sprawności jest nikła, a nawet żadna.
To smutna ale realistyczna wizja. Kibicujmy Tyszkowi, żeby ten sezon zaowocował w silne i zdrowe, młode pokolenie tyskich boćków.
I ... może zdarzy się cud ???
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Palce Tyszka wyglądają bardzo źle
Ale jego dostosowanie się do sytuacji jest niesamowite. Poleguje obok młodych, osłania przed słońcem, znosi jedzenie i sianko. Wiem, że nazwanie tego zachowania heroizmem jest nadużyciem, ale jakoś tak myślę o Tyszku
Ale jego dostosowanie się do sytuacji jest niesamowite. Poleguje obok młodych, osłania przed słońcem, znosi jedzenie i sianko. Wiem, że nazwanie tego zachowania heroizmem jest nadużyciem, ale jakoś tak myślę o Tyszku
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Tyszek poi i chroni
Jego noga bz
Jego noga bz
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy