LOTKA i PIÓREK 2018 r.
Re: LOTKA i PIÓREK 2018 r.
Wczoraj - 15-tego
Dziwna wizyta.Kolejny raz wizyta, wizytacja ? Nie rodzic.
A po chwili ... Tatko z jedzonkiem
Wieczorkiem
"Pełna chata"
Dziwna wizyta.Kolejny raz wizyta, wizytacja ? Nie rodzic.
A po chwili ... Tatko z jedzonkiem
Wieczorkiem
"Pełna chata"
Klikając w KOLOROWY TEKST otworzysz ► FILM w witrynie youtube! Dobrej zabawy Aby obejrzeć zdjęcie w większym formacie otwórz je w nowej karcie
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Coś niedobrego dzieje się z naszym Uwałkiem Od dwóch dni nie jest zainteresowany jedzeniem, prawie nie wstaje Mam nadzieję, że to chwilowe, że ma problem ze zrzuceniem wypluwki, a jak już sobie z nią poradzi, dogoni brata w ćwiczeniach.
Klikając w KOLOROWY TEKST otworzysz ► FILM w witrynie youtube! Dobrej zabawy Aby obejrzeć zdjęcie w większym formacie otwórz je w nowej karcie
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Smutna wiadomość
Wczoraj o 12,30 odszedł nasz Uwałek Nie znamy przyczyn, możemy się domyślać, ale to nic nie zmieni. Znowu w gnieździe jedynak.
Bocianie życie toczy się dalej
Narada rodziców
I czas na kolację
Wczoraj o 12,30 odszedł nasz Uwałek Nie znamy przyczyn, możemy się domyślać, ale to nic nie zmieni. Znowu w gnieździe jedynak.
Bocianie życie toczy się dalej
Narada rodziców
I czas na kolację
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Powoli, powoli zaczynają się pierwsze poskoki
To i ja dorzucę kilka fot Pana Podskakiewicza
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Wiercikowe kicanki coraz wyższe
Wiercik - 50 dni
Wiercik - 50 dni
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Wieczorkiem ... rodzice we mgle i rodzice u progu
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Wczsnoporankowe migawki z życia Wiercika, tylko takie, bo o 7,17 obraz stanął
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Kilka dzisiejszych podskoków
Uwałka juz prawie nie widać
Uwałka juz prawie nie widać
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Tak wysoko jeszcze nie było
W nagrodę ... sianko, picie i jedzenie i to z dwóch dziobów
W nagrodę ... sianko, picie i jedzenie i to z dwóch dziobów
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Dzisiejsze scenki rodzajowe
I dziecię we mgle
I dziecię we mgle
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Prawie poza kadr
► Filmik TO JA z wariackich ćwiczeń
► Filmik TO JA z wariackich ćwiczeń
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Dzień dobry
Fotka wcześniewstającego Andrew
Fotka wcześniewstającego Andrew
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Historia, która wydarzyła się wczoraj
Syn naszej Agi znalazł na drzewie, niedaleko małej kamerki ,zaplątanego w gałęzie boćka.
Zdjął go, z Agą włożyli do zagrodzonego ogródka. Bociek zataczał się, był oszołomiony, ale skrzydła wyglądały na nienaruszone. Dostał wodę i coś na dziób. Dzień przesiedział w ogródku a wieczorkiem ...
Fotka Agi
jakiś bociek ląduje z trudem w gnieździe. Przez Wiercika jest przyjęty serdecznie, młody nawet żebrał o jedzenie. Potem przyleciał Piór i też bez agresji. Myślę, że to Lotka Wczoraj w nocy był tylko Piór z małym. Dzisiaj nikt nie widział dwójki rodziców.
Piór w białych getrach, Lotka poruszająca się ze wspomaganiem skrzydeł
Godzina 21,00
Nic już nie wiem
Piór zaatakował bociana- Lotkę-Nielotkę
Bociek otrzymał kilka potężnych ciosów w głowę
Syn naszej Agi znalazł na drzewie, niedaleko małej kamerki ,zaplątanego w gałęzie boćka.
Zdjął go, z Agą włożyli do zagrodzonego ogródka. Bociek zataczał się, był oszołomiony, ale skrzydła wyglądały na nienaruszone. Dostał wodę i coś na dziób. Dzień przesiedział w ogródku a wieczorkiem ...
Fotka Agi
jakiś bociek ląduje z trudem w gnieździe. Przez Wiercika jest przyjęty serdecznie, młody nawet żebrał o jedzenie. Potem przyleciał Piór i też bez agresji. Myślę, że to Lotka Wczoraj w nocy był tylko Piór z małym. Dzisiaj nikt nie widział dwójki rodziców.
Piór w białych getrach, Lotka poruszająca się ze wspomaganiem skrzydeł
Godzina 21,00
Nic już nie wiem
Piór zaatakował bociana- Lotkę-Nielotkę
Bociek otrzymał kilka potężnych ciosów w głowę
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Kolejna próba wyrzucenia NieLotki skończyła się wypadnięciem z gniazda Pióra, ale zaraz wrócił i ponownie zaatakował
Zapytałam Marcina K. ze Strzelec o to, czy to może być Lotka i czy Piór mógłby ją zaatakować.
Oto w skrócie Jego odpowiedź :
M.K -Bociany są bardzo zróżnicowane osobniczo. Generalnie samiec powinien poznać samicę i raczej nie powinien być agresywny. Ale obserwowałem tez samca który gdy wysiadywal jaja i samica długo go nie zmieniała niecierpliwił się i po przylocie samicy reagował agresją i tłukł ja dziobem czasem nawet raniąc do krwi. Tak ze trudno mi powiedzieć czy to obcy bocian czy jego samica. Ona po tym odleciała z gniazda?
Ja -Nie odleciała. Ona chyba za słaba jest. Ale nie podjęła żadnej walki, taka poddańcza
M.K. -Wiec to raczej ona. To normalne zachowanie samicy wobec swojego samca. Znosi jego agresje biernie i nie odlatuje. Poza tym obcy ranny bocian o tej porze roku nie lądowałby w obcym gnieździe, w dodatku z pisklęciem
Zapytałam Marcina K. ze Strzelec o to, czy to może być Lotka i czy Piór mógłby ją zaatakować.
Oto w skrócie Jego odpowiedź :
M.K -Bociany są bardzo zróżnicowane osobniczo. Generalnie samiec powinien poznać samicę i raczej nie powinien być agresywny. Ale obserwowałem tez samca który gdy wysiadywal jaja i samica długo go nie zmieniała niecierpliwił się i po przylocie samicy reagował agresją i tłukł ja dziobem czasem nawet raniąc do krwi. Tak ze trudno mi powiedzieć czy to obcy bocian czy jego samica. Ona po tym odleciała z gniazda?
Ja -Nie odleciała. Ona chyba za słaba jest. Ale nie podjęła żadnej walki, taka poddańcza
M.K. -Wiec to raczej ona. To normalne zachowanie samicy wobec swojego samca. Znosi jego agresje biernie i nie odlatuje. Poza tym obcy ranny bocian o tej porze roku nie lądowałby w obcym gnieździe, w dodatku z pisklęciem
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
I to raczej koniec historii Lotki
Co się działo w nocy, pozostaje tajemnicą, ale rano ...
► Filmik TO JA
I kilka moich screenów.
O 4,19 Piór definitywnie i brutalnie "wyprosił" Lotkę. On odleciał, ale ona raczej rozpaczliwie próbowała odlecieć a nie spaść
Zaraz po tym incydencie Piórzysko spokojnie przystąpiło do pełnienia obowiązków karmiciela.
Cóż - C'est la Vie
Co się działo w nocy, pozostaje tajemnicą, ale rano ...
► Filmik TO JA
I kilka moich screenów.
O 4,19 Piór definitywnie i brutalnie "wyprosił" Lotkę. On odleciał, ale ona raczej rozpaczliwie próbowała odlecieć a nie spaść
Zaraz po tym incydencie Piórzysko spokojnie przystąpiło do pełnienia obowiązków karmiciela.
Cóż - C'est la Vie
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
A jednak story ciąg dalszy ...
W ciągu dnia Piór karmił i poił. Młody ćwiczył.
Po 20-tej wróciła Lotka. Jakby w lepszej kondycji ale nadal mocno poturbowana.
I tak sobie leżą czekając na Piórzysko ...
i raczej cdn...
Godzina 21,03 - powrót Pióra. Do 21,40 nie zaobserwowałam nerwowych sytuacji w gnieździe, potem niestety nastała ciemność.
W ciągu dnia Piór karmił i poił. Młody ćwiczył.
Po 20-tej wróciła Lotka. Jakby w lepszej kondycji ale nadal mocno poturbowana.
I tak sobie leżą czekając na Piórzysko ...
i raczej cdn...
Godzina 21,03 - powrót Pióra. Do 21,40 nie zaobserwowałam nerwowych sytuacji w gnieździe, potem niestety nastała ciemność.
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Porankowo
Piór na łowy
2/3 rodziny
Powrót taty ...
Bez poganiania i szturchańców - Lotka poleciała
Śniadanie
Różowy Wiercik - wiadomo syn El Flamingo
Piór na łowy
2/3 rodziny
Powrót taty ...
Bez poganiania i szturchańców - Lotka poleciała
Śniadanie
Różowy Wiercik - wiadomo syn El Flamingo
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Wierciku
Z okazji "60-tki" szybkich, pięknych i wysokich lotów
Z okazji "60-tki" szybkich, pięknych i wysokich lotów
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy
Jakiś intruz na Wiercikowym niebie ?
Z odsieczą tatko i ... za chwilę słabiutka mamcia
► Filmik TO JA
Po "akcji" Lotka wstała, bez wspomagania przeszła kilka kroków i poooleciała. Piór nagrodził juniora piciem i jedzeniem
Tak myślę, że słabość Lotki tkwi w chwilowym ( mam nadzieję) braku koordynacji ruchów. Pewnie to efekt wypadku
Z odsieczą tatko i ... za chwilę słabiutka mamcia
► Filmik TO JA
Po "akcji" Lotka wstała, bez wspomagania przeszła kilka kroków i poooleciała. Piór nagrodził juniora piciem i jedzeniem
Tak myślę, że słabość Lotki tkwi w chwilowym ( mam nadzieję) braku koordynacji ruchów. Pewnie to efekt wypadku
Dobrej zabawy
Dobrej zabawy